Return to site

Kati Jokinen tuo

Reflectoriin lisää

testausosaamista

Reflectorissa aloitti syyskuun alussa uutena testipäällikkönä Kati Jokinen. Hän vahvistaa Reflectorissa ketterien menetelmien ja testauksen osaajien joukkoa. Kati on toiminut yli 20 vuotta testauksen tehtävissä ja viimeisimmät vuodet nimenomaan ketterissä hankkeissa. Kokemusta on kertynyt niin testaajan kuin testipäällikön roolista.

Monen reflectorilaisen juuret ovat konsultoinnissa työeläke- ja finanssisektorilla, mutta Katin tausta on toisenlainen. Kati on toiminut viimeiset vuodet matkapuhelimien ja puhelinverkkojen maailmassa, jossa kansainväliset ja monikulttuuriset monitoimittajaorganisaatiot ovat olleet arkipäivää jo vuosikausia. Uskomme Reflectorissa, että Katin kokemus ketteristä kansainvälisistä ympäristöistä on juuri sellaista osaamista, jota myös asiakaskunnassamme arvostetaan ja tällä hetkellä tarvitaan.

Aiemmissa työtehtävissään Kati on ollut mukana mm. pilvipalvelujen testauksessa, toteuttamassa verkkosivuston käyttöliittymätestauksen automatisointia sekä suunnittelemassa toiminnallisen testauksen automatisointia. Hän uskookin, että testiautomaation rooli tulevaisuuden testauksessa vahvistuu edelleen. Se on jo nyt erittäin tärkeää lisääntyneen digitalisaation ja ketteryyden vuoksi. Testattavaa on niin paljon, ettei manuaalisella testauksella pystytä sitä hoitamaan. Se on suunta, johon yritysten kannattaisi kehittää testaustaan jatkuvasti, vaikka siihen joutuukin aluksi investoimaan.

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella Kati pitää kuitenkin tärkeänä testauksessa hyvin tuttuja perusasioita. On tärkeää, että todella ymmärtää testattavan kokonaisuuden. Testausta on myös tehtävä sovelluksen kaikissa elinkaaren vaiheissa. Testauksen pääpainon pitäisi olla varhaisessa kehitysvaiheessa, jolloin mahdollisten virheiden korjaaminen on helpompaa ja halvempaa. Varhaisen testauksen painottaminen myös nopeuttaa hankkeen etenemistä.

Katin toiminnassa korostuu hyvät tiimityötaidot. Myönteistä palautetta on tullut luottamuksesta tiimiä kohtaan, kommunikointitaidoista ja aikataulujen pitämisestä sekä hyvästä laadusta. Se on vaatinut kykyä elää testauksen haasteiden kanssa. Useimmiten testaukselle varattu aika on testattavaan kokonaisuuteen nähden lyhyt. Aikatauluissa selviäminen vaatii erityisesti kykyä suunnitella ja priorisoida. ”Fit to the purpose” onkin Katin mukaan testauksessa hyvä ohjenuora. Tehdään tilanteeseen sopivia ratkaisuja, sillä ei ole vian yhtä tapaa tehdä asioita.

Työpäivän jälkeen Katin voi nähdän liikuntaharrastusten parista. Iltaohjelmaan kuuluu liikuntaa eri muodoissa: uinti, pilates, kuntosali, pyöräily, hiihto tai ulkoilu Espoon Rantaraitilla. Myös käsityöt ovat mielusita tekemistä, samoin kun pihatyöt. Matkustelu etelän aurinkoon, kiehtoviin kaupunkeihin ja Lapin lumille kuuluu vuosittaiseen ohjelmistoon, joten vastapainoa työelämälle löytyy.

Toivotamme Reflecorissa Katin lämpimästi tervetulleeksi kasvavaan joukkoomme!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly