Return to site

Pitääkö kesälomalla olla tavoitettavissa?

Talouselämässä oli kiinnostava juttu ylisitoutumisesta. Jutussa kerrotaan, että ylisitoutuneisuus johtaa pitkällä aikavälillä työkuormituksen kierteeseen ja epävarmuuden tunteeseen työssä. Samassa jutussa luonnollisesti todetaan, että ylisitoutumisen ihannetta ei pitäisi tukea. (Linkki juttuun:  http://www.talouselama.fi/tyoelama/oletko-tyopaikan-ylisitoutuja-siita-ei-hyva-seuraa-6561704)

Kesä on oikea aika harjoitella asioiden kesken jättämistä, epätäydellisyyttä ja ylisitoutumisen välttämistä.  Asiakastyöt on osattava jättää ja on osattava sanoa pyyntöihin myös ei. Ihminen tarvitsee jaksaakseen oikean loman asemasta tai työpaikan koosta riippumatta.

Olen hirvittävän ylpeä siitä, että meillä reflectorilaisilla on korkea työmoraali ja teemme asiat loppuun, vaikka se vaatisi joustamista. Toivon kuitenkin, että tätä arvoa korostaessani olen onnistunut viestimään myös työn hellittämisen tärkeyden. Työn tekemisellä on myös rajansa.

Lomalle pitää voida lähteä kevein mielin ilman työpaineita tai velvoitetta olla tavoitettavissa.  Jos on todellinen kriisitilanne, tavoitettavissa toki pitää olla. Mutta kriisi ei ole se, että johonkin sähköpostiin ei tule vastausta kahden lomaviikon aikana. Asiat voivat joskus odottaakin. Puhelimeen ei tarvitse joka päivä synkronoida työpostia.

Konsulttihommissa näkee hyvin myös asiakasorganisaatioiden työpaineet.  Tuntuu, että monessa paikassa juuri ennen kesälomaa ”maailma pitää saada valmiiksi” ja ihmiset tekevät pitkää päivää pakolliset hommat hoitaakseen.  Asiakkaillemmekin toivoisin sitä, että jokainen voisi irtaantua töistä lomalla täysin. Olisi hienoa, että asiakkaammekin saisivat olla lomansa ajan oikeasti rauhassa ilman että työsähköpostit tai puhelut häiritsevät.

Me Reflectorissa toimitusjohtajaa myöten olemme kaikella ylpeydellä pääosin tavoittamattomissa heinäkuun.  Elokuussa olemme taas tavoitettavissa ja silloinkin vältetään ylisitoutumista, vaikka hommat täysillä loppuun hoidetaankin!

Aurinkoista ja rentoa kesää!

Add paragraph text here.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly