Return to site

Reflectorissa arvostetaan kokemusta-Marita rekrytoitiin kuusikymppisenä

Työnhaussa alkaa tapahtua vasta sitten, kun päälle viisikymppinen työtön jättää mainitsematta ikänsä työhakemuksessa. Näin tietää kertoa iltapäivälehdistö tämänkin viikon otsikoissaan. Eikä tämänkaltainen uutisointi kuulu pelkästään iltapäivälehtien otsikoihin. Kohtuullisen tuoreesti, vuoden 2015 joulukuussa Suomalaisen työn liiton teettämässä tutkimuksessa todettiin, että suomalaisten selvän enemmistön mielestä yli 50 vuoden ikä vaikeuttaa työllistymistä. Vuosi sitten helmikuussa Hesari taas kertoi, että työvoima­viranomaisten arvion mukaan korkeintaan joka viides yli 50-vuotias työtön löytää uuden vakituisten työpaikan (HS 8.2.2016). Syitä taustalla voi olla luonnollisesti monia, mutta yksi johtopäätös väistämättä on se, että jostain syystä kokemusvuosia ei aina pidetä arvossa.

Ajattelipa asiaa sitten yksilöiden tai koko yhteiskunnan kannalta, on asia harmillinen ja järjenvastainen. Aalto-yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella yli 45-vuotiaat ovat ”unelmatyöntekijöitä”, jotka mm. tarvitsevat vähemmän tukea työpaikoilla. He ovat tuottavia, itseohjautuvia ja innovatiivisia.

Aalto-yliopiston tutkimustulos on helppo allekirjoittaa meillä Reflectorissa, sillä meillä kokemus nähdään vahvuutena. Lähes kaikki työntekijät ovat tällä hetkellä yli 45 vuotiaita. Vanhin työntekijämme Marita Sivula rekrytoitiin yli 60 vuotiaana.

Marita aloitti työuransa jo silloin kun moni työkaveri ei ollut vielä syntynytkään. Ura alkoi 1976 Keskon konesalista tietämättä kunnolla mikä on tietokone. Mutta tietokone tuli tutuksi viimeistään pari vuotta myöhemmin, jolloin Marita opiskeli ohjelmoijaksi. Vuodet vierivät tietojärjestelmätöissä ja mukaan mahtui pitkä pätkä kotiäitiyttäkin. Senkin jälkeen paluu tietojärjestelmien maailmaan järjestyi, sillä meneillään oli euroon siirtymiseen liittyvät järjestelmien uudistustyöt ja vanhojen ohjelmointikielten taitajia tarvittiin. Mutta vanhoista ohjelmistokielistä on jäljellä enää hataria muistikuvia, sillä Marita on päivittänyt osaamistaan vuosien varrella niin, että ajantasaista osaamista on kulloinkin käsillä olevaan tehtävään. Marita on toiminut mm. deployment managerina, teknisenä koordinaattorina, testauspäällikkönä sekä testaajana. Nykyinen rooli on release manager.

Marita on ollut kiitollinen siitä, että on saanut työtarjouksen vielä kuusikymppisenä: ”Työtarjous tuntui mahtavalta! Jos joku on niin "hullu", että palkkaa yli kuusikymppisen töihin, niin silloin on otettava työtehtävät vastaan. En ole katunut päivääkään sitä päätöstä, että siirryin Reflectorin leipiin. Mukava porukka.” Eikä ole Reflectorissakaan tarvinnut rekrytointipäätöstä katua. Marita on ollut jämäkän asenteen ja rautaisen ammattitaidon vuoksi pidetty konsultti asiakastoimeksiannoissamme.

Marita näkee iäkkään työntekijän eduksi sen, että ammatillista kokemusta ja elämänkokemusta on enemmän kuin nuorella. Sen pohjalta on usein helpompi ymmärtää kokonaisuuksia ja ottaa asioita haltuun. Toisaalta ikä ei yksin ratkaise mitään. Kaikenikäisissä on hyviä tyyppejä ja niitä, jotka eivät aina suoriudu parhaalla mahdollisella tavalla.

Marita kannustaa muitakin työnantajia rohkeasti rekrytoimaan myös iäkkäämpiä. ”Kannattaa miettiä uudestaan, mitä kaikkea vanhemmalla henkilöllä on annettavana työtehtäviin ja huomioida se, että vanheneminenkin tapahtuu yksilöllisesti.” Kokemuksen ja ihmisen motivaation pitäisi olla ratkaisevaa rekrytoinnissa. Ei iän.

https://www.linkedin.com/in/maritasivula/

Kirjoittaja Hanna Ahtola, Reflectorin toimitusjohtaja

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly