Return to site

Seitsemäs aalto toi

Heta Kärkkäisen Reflectoriin

Joskus kuulee sanottavan, että joka seitsemäs aalto on muita suurempi. Ja että ihmisen elokin koostuisi seitsemän vuoden sykleissä. Näiden väitteiden totuudenmukaisuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta Heta Kärkkäisen kohdalla viimeisin työpaikan vaihto meni, sattumaa tai ei, seitsemän vuoden syklillä.

Heta siirtyi Reflectoriin vaatimusmäärittelijäksi marraskuussa 2017 seitsemän Osuuspankissa vietetyn vuoden jälkeen. Heta näki Reflectorin hyvänä vaihtoehtona ammatillisen kehittymisen ja mielenkiintoisten työmahdollisuuksien näkökulmasta. Konsultin työssä on mahdollisuus vaihteluun. Asiakkaat ja toimintaympäristöt vaihtuvat usein ja uutta opeteltavaa riittää loputtomasti.

Heta on ollut koko uransa ajan käytännössä kehittämässä jotain uutta. Roolit ovat vain matkan varrella vaihtuneet moneen kertaan. Hetalle on tullut matkan varrella tutuksi niin koodaaminen, toiminnallinen määrittely, koordinoivat tehtävät kuin vaatimusmäärittely ja liiketoimintarajapinnassa toimiminenkin. Monipuolinen tausta on tuonut Hetalle erinomaiset eväät ja kyvyn ymmärtää kokonaisuuksia laaja-alaisesti ja omaksua uusia kokonaisuuksia nopeasti. Heta sanookin, että on tärkeää oikeasti ymmärtää mitä tehdään. Valitettavasti usein ollaan tilanteissa, joissa tehdään, vaikkei kunnolla edes ymmärretä mitä ollaan tekemässä. Ymmärtäminen on vaatimusmäärittelyn laatua. Pinnallisella ymmärryksellä ja pilkunviilauksella ei päästä pitkälle.

Hetan tämänhetkinen kiinnostusalue on vaatimusten hallinta ketterässä SAFe -ympäristössä. Vaikka monessa paikassa SAFe mallia vasta käynnistellään, on Hetalla jo useamman vuoden kokemus SAFe-mallin mukaisesta toiminnasta. Häntä kiinnostaakin, miten malli erityisesti vaatimusten hallinnan ja määrittelyn osalta saadaan hyvin toimivaksi. Liiketoiminnan ja kehittäjien välissä toimiminen yleensäkin ovat Hetan ominta aluetta. Heta on asiantuntija, joka pystyy tulkkaamaan liiketoiminnan tahtotilan kehittäjän ymmärtämään muotoon.

Heta on vahvistanut tulonsa myötä Reflectorin SAFe-osaamista ja vaatimusmäärittelyn osaamista. Hänen taustansa mm. pankkitoimialalla tukee hyvin liiketoimintaamme.

Hetan harraskuksiin kuuluu monenlaista liikuntaa, mm. lenkkeilyä, hiihtoa ja uusimpana juttuna melontaa. Jäämme siis seuraamaan millaisiin maisemiin seitsemäs aalto kajakin kuljettaa!

Lue lisää Hetan osaamisesta Linked in -profiilista: https://www.linkedin.com/in/hetakärkkäinen/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly