Return to site

Uskalla vaihtaa työpaikkaa!

Tuntuuko lomalta paluu vanhoihin hommiin vaikealta? Tuntuuko siltä, että juuri nyt olisi aika siirtyä uusiin haasteisiin?

Useimmat meistä pohdiskelevat omaa uraa ja sen mielekkyyttä juuri silloin kun on aika palata tauon jälkeen takaisin töihin.  Harva ehtii työkiireiden lomassa miettiä omaa uraa ja omaa työtilannetta kovin kriittisesti ja luovasti. Työarjessa ja kiireessä moni vain pyrkii selviytymään pakollisista töistä, eikä aikaa yksinkertaisesti jää aktiiviseen urapohdintaan. Lomalla taas töihin saa sopivaa etäisyyttä ja on aikaa sekä mahdollisuus pohtia omien uravalintojen järkevyyttä.  

Tämä pohdinta on hyvin tervetullutta jokaiselle ja useimmat tämän ohimenevän loman jälkeisen pohdintahetken hyödyntävätkin. Harvempi kuitenkin uskaltautuu tekemään suuria urasiirtoja, vaikka moni järkisyy voisi sitä puoltaakin.

Työpaikan vaihtoon liittyy yleensä pelkoja. Moni miettii mahdollisia uhkia. Suomalainen kansanperinnekin tukee tätä asennetta, jossa uusiin haasteisiin tarttumista pidetään enemmän uhkana kuin mahdollisuutena. Vanhan sananlaskun mukaan kuuseen kurkottajalle käy huonosti: ”Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.”.

Jos pelko ja kansanperinne ei estä etenemistä työmarkkinoilla, sen voi tehdä syyllisyys. Kunnon kansalaisenhan tulee olla äärimmäisen sitoutunut työpaikkaan. Itsekin pidän työpaikkaan sitoutumista tärkeänä. Eihän työyhteisöä, asiakkaita ja työkavereita ei toki ole hyvä jättää pulaan. Mutta kyllä sitoutumisellakin on rajansa.

Jokaisen on hyvä muistaa, että työmarkkinat ovat nimenomaan markkinat. Jokaisen on kannattaa mennä sinne, missä monesta näkövinkkelistä tarkasteltuna saa parhaan tarjouksen. Jokaisen on itse pidettävä huolta omasta työurastaan, kukaan muu ei sitä tee. Jos työpaikan vaihtoon työntäviä tekijöitä on riittävästi, on hyvä uskaltaa tehdä päätös ja kurkottaa kuuseen. Voin taata, että katajaan ei kapsahda. Rohkeus vaihtaa uuteen tuo varmasti uutta hyvää tullessaan. Ihmisen on uskallettava uramielessäkin uudistua.

Meitä on Reflectorissa tällä hetkellä kaksitoista tyytyväistä työntekijää, mutta toivomme, että hyvä porukkamme kasvaa. Etsimme Reflectoriin it-alalla kannuksensa hankkineita ”hyviä tyyppejä” moneen eri rooliin.  Jos kiinnostuit Reflectorista työnantajana, lähetä rohkeasti vapaamuotoinen hakemus ja cv osoitteeseen info(at)reflector.fi. Meillä et kapsahda katajaan! Sen sijaan voimme tarjota mielenkiintoiset työt tosi mukavassa porukassa.

Kirjoittanut Hanna Ahtola, Reflectorin toimitusjohtaja ja konsultti.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly