Return to site

Virallinen vähemmän virallinen toimitusjohtaja esittäytyy

Pari päivää sitten minut nimettiin virallisesti toimitusjohtajan tehtävään, jota olen käytännössä hoitanut tammikuusta lähtien. Tuntuu vähän hassulta tituleerata itseään toimitusjohtajaksi, sillä siihen liittyy stereotyyppisesti ajatus siitä, että toimitusjohtaja on hierarkiassa ylempänä muita, vaikeasti lähestyttävissä ja asemansa suojassa. Nykyaikainen johtaminen onneksi haastaa vanhat stereotypiat. Talouslehti Forbesin mukaan hyvällä johtajalla on työkalupakissaan jotain aivan muuta kuin aseman tuoma ylivalta.  Forbes listaa eturintamasta johtamisen, teknologian ymmärtämisen, esimerkin näyttämisen, herkkyyden arvostamisen ja jakamiseen uskomisen keskeisikisi menestyksekkään modernin johtajan ominaisuudeksi.(LINKKI)

Tällaisiin Forbesin kuvaamiin ominaisuuksiin pyrkivä toimitusjohtaja voin ilomielin olla.  Tosin täytyy tunnistaa, että siltikin nimike tuntuu piirun verran turhan juhlavalta.  Ehkä siksi että toimenkuvaani kuuluu toimitusjohtajan homman lisäksi myös konsultointityöt aivan samalla tavalla kuin muillekin reflectorilaisille.

Koulutukseltani olen kauppatieteen maisteri. Pääaineenani olen aikanaan lukenut tietojärjestelmätiedettä. Varmasti tästä syystä myös työtaustani on vahvasti tietojärjestelmähankkeiden parista.  Olen toiminut käytännöllisesti katsoen koko työurani yli 15 vuotta erilaisissa tietojärjestelmähankkeissa projektipäällikön tai hankejohtajan tehtävässä. Kokemusta on kertynyt niin toimittajan kuin tilaajankin puolelta.  Viimeisinä vuosina työsarkaani ovat olleet suuret haastavat tietojärjestelmähankkeet. Niiden luotsaaminen on valmentanut tehokkaasti myös toimitusjohtajan tehtävään, sillä suuren hankkeen johtaminen on lopulta hyvin lähellä yrityksen johtamista. Usein vain suuren hankkeen budjetti on paljon pienen liikeyrityksen liikevaihtoa suurempi.

Vaikka hankejohtajan roolissa tunsin aitoa työniloa, on ollut hyvä ratkaisu siirtyä tutusta ja turvallisesta hiukan sivuun tai vähintäänkin oman mukavuusalueen reunalle. Toimitusjohtajan pesti on tuonut laajuutta ja vaihtelua työnkuvaan. Tässä tehtävässä on kiintoisaa se, että kaikki omat tekemiset ja tekemättä jättämiset näkyvät suoraan yrityksen tuloksessa.  Minulle suurten yritysten kasvattina se on hyvin palkitsevaa ja motivoivaa. 

Perinteisesti toimitusjohtajalta kysytään mihin suuntaan yritystä tullaan luotsaamaan. Minä pitänen kurssin suurin piirtein samassa suunnassa kuin edeltäjänikin, joskin varmasti kehittäjätyyppinä tulen luotsaamaan myös harkittuja kehitystoimia. Keskeistä on, että toimimme jatkossakin niin, että pidämme asiakkaidemme ja työntekijöidemme tyytyväisyyden vähintään nykyisellä tasolla. Niin kuin liike-elämässä yleensä, toki meilläkin tavoitellaan myös kasvua. Tällä hetkellä teemme kovasti töitä sen eteen, että saisimme kasvua aikaan palvelupakettien myynnistä. Ajatuksenamme on yhä enemmän tarjota asiakkaillemme yhden ihmisen sijaan palvelua, jota toteuttaa useamman reflectorilaisen tiimi. Ajatus on, että sillä tavalla voisimme tarjota asiakkaillemme laajemman osaamispohjan sekä paremman joustavuuden ja jatkuvuuden. Samalla tavalla kuin omistajat ottivat Reflectoriin ulkopuolisen toimitusjohtajan jatkamaan aloittamaansa työtä, voivat asiakkaamme luottaa Reflectorin yhtiönä vastaavan niihin tarpeisiin, joita tähän saakka on kenties hoitanut vain yksi henkilö.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly